En introduktion till
Ted & Teresa

Till skillnad från de allra flesta klädbutiker på nätet så startade inte Ted & Teresa som nätbutik. I flera generationer drev vi en herrekiperingsbutik i Göteborg under namnet Ted Bernhardtz. Ett fullt utvecklat koncept för mode med samma ambition och yrkeskunnande på nätet, som i vår fysiska butik. Sortiment och service är det som skiljer oss från mängden.

HUR ALLT STARTADE

Det är från våra rötter vi hämtat vår kunskap om skrädderi, textilier, kvalitet, sortiment och mode. För att driva butik i så många år krävs nämligen något alldeles extra. De allra flesta små och mellanstora klädbutiker från den tiden tvingades klappa igen då konkurrensen från multinationella lågpriskedjor och outlets blivit för tuff. Men tack vare hårt slit, kunskap utöver det vanliga och framförallt genuin omtanke om våra kunder, så överlevde vi alla sådana kriser. Faktum är att det gick riktigt bra. När tiden var mogen bestämde vi oss därför för att utöka vår butik med handel på nätet.  Det innebar en hel del utmaningar som var nya för oss. På nätet domineras handeln med kläder främst av företag som är duktiga på logistik och teknik. Här kände vi att vi hade en hel del att lära. Lösningen blev att slå oss samman med personer som kunde lära oss allt vi behövde veta om näthandel. Vår nätbutik lanserades i september 2012 under namnet Regentrow. Redan från början hämtade den sin inspiration från Ted Bernhardtz och med vår kunskap om kläder i bagaget hade vi tidigt med oss en verklig konkurensfördel.

VAD SOM SKILJER OSS FRÅN MÄNGDEN

Snabbspolning till idag och tanken bakom Ted & Teresa. Under tiden med Regentrow har vi lärt oss näthandelns alla detaljer och nu känner vi oss redo för att ta nästa logiska steg. Ett fullt utvecklat koncept för mode med samma ambition och yrkeskunnande på nätet, som i vår fysiska butik. Sortiment och service är det som skiljer oss från mängden. Affärsmodellen för många detaljister på nätet är att arbeta med ständigt expanderande sortiment. I våra ögon blir det lite spretigt. Som en restaurang med allt på menyn. På Ted & Teresa tror vi på att erbjuda valfrihet i vårt sortiment, men inser samtidigt att det kan vara frustrerande, ja rent av tröttande, med alla val. Vi har således tänkt lite längre.

ETT TYDLIGT SKANDINAVISKT FOKUS

Även hos oss har du en väldig massa plagg att välja mellan. Men sätter du dig in i vårt sortiment kan du snart urskilja en röd tråd. I kvalitet. I färger. I material. I våra varumärken. Vi har ett tydligt skandinaviskt fokus med renare linjer i plaggen, utmärkt skrädderi och en utpräglad känsla för funktion och detaljer. Allt är noga utvalt och med en enda sak för ögonen. Göra det enkelt för dig att klä dig rätt och kombinera lätt. Vi kallar konceptet The Currated Warderobe. Istället för att fylla våra hyllor med allsköns plagg, lägger vi mycket tid på att konstruera ett helhetstänk.

ATT BYGGA UPP EN VÄLFUNGERANDE GARDEROB

Hitta basplaggen som alltid funkar och para dem med precis de accentplagg och accessoarer du behöver för att ständigt kunna förnya dig. Men viktigast av allt är att leverera en servicegrad på nätet som ligger i linje med den personliga service du får i vår butik. Ett sätt att förhålla oss till vårt jobb som har mycket starka kopplingar till vår bakgrund inom klassiskt skrädderi. Vi vill hjälpa dig bygga upp en väl fungerande garderob, med omtanke i material, kvalitet och formspråk. Med bekväma plagg och stora möjligheter att kombinera. Är det något som skulle passa dig så har du kommit rätt. Allt du behöver göra är att välja ut några favoriter sedan är du igång. Svårare behöver det inte vara att klä sig bra. Välkommen till Ted & Teresa.